© Camping Les Deux Rivières
Camping Les Deux Rivières, Le Pré Bouché, 71400 La Celle-en-Morvan T+33/ (0)3 85 52 81 23, Contact par Courriel, GPS N 47° 00' 44.22",  E 04°11' 29.82"
Home Camping Reserveren Te zien en te doen Foto galerij Blog Contact Sportief en Cultureel Fietsen en Mountainbiken
Mountainbiken in de Morvan 2300 km aan bewegwijzerde VTT ( Vélo Tout Terrain, het franse woord voor mountainbike) routes zijn er in het park van de Morvan, van makkelijk tot heel zwaar. De Morvan is daarmee het grootste mountainbike gebied van heel Frankrijk. Vanaf de camping zijn de circuits vanuit Anost en La Grande Verriere goed bereikbaar maar we hebben ook gps routes vanaf de camping. We zetten de routes graag op uw eigen (handheld) gps over. Klik hier om naar de website te gaan met alle mountainbikeroutes in de Morvan met kaart en de mogelijkheid ze naar de gps te downloaden ( télécharger in het frans) Klik hier om naar de website te gaan van een kampeerder die vanaf onze camping 2 weken gemountainbiked heeft en daar een prachtig verslag (met foto’s en video’s) van gemaakt heeft.
Fietsen in de Morvan kan dat? Is de vraag die ons vaak wordt gesteld. Onze tegenvraag is dan wat uw fietservaringen zijn: als u alleen in vlak Nederland op een fiets met max. 3 versnelingen fietst is de Morvan waarschijnlijk te zwaar voor u. Fietst u wel eens in Limburg of de Ardennen en heeft uw fiets min.14 versnellingen dan zijn er prachtige fietstochten te maken. Meteen vanaf de camping hebben we een 4-tal fietsroutes over asfalt uitgezet, de vlakste en makkelijkste gaan richting het noordoosten en de zwaardere met meer klimwerk gaan zuid en westwaarts. Als u bereid bent een stukje met de auto te rijden naar een startpunt (we hebben een fietsendrager te huur) zijn er mogelijkheden op de zogenaamde vlakke Voie Vertes: de groene fietsroutes. Voormalige spoorlijnen en oude jaagpaden langs kanalen en rivieren die nu geasfalteerd zijn. U kunt hier de informatie vinden over de ‘Groene fietsroutes’ in de Bourgogne.
Fietsen en Mountainbiken